11000 · 
31/10/2023

Webdesign trends for 2024: What’s In, What’s Out

In de voortdurend evoluerende wereld van webdesign is het essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste trends om ervoor te zorgen dat je website fris, boeiend en competitief blijft.

Terwijl we 2024 naderen, is het tijd om te kijken naar wat er HOT en OUT is op het gebied van webdesign. Van futuristische esthetiek tot gebruikersgerichte functies, hier is een blik op de webtrends voor het komende jaar.

What’s hot? 🔥

 

  • Immersieve 3D-elementen: Verwacht dat steeds meer websites 3D-visuals en animaties zullen gebruiken om immersieve ervaringen te creëren. Deze trend verhoogt de betrokkenheid en gebruikersinteractie door diepte en realisme toe te voegen aan de online ervaring.

  • Een trend die we terugzien in UI design is het zogenaamde neumorfisme. Hierbij bestaat het ontwerp voornamelijk maar uit 1 kleur. Deze ontwerpstijl biedt een gevoel van diepte terwijl het een schone en minimalistische esthetiek behoudt.

  • Darkmode voor energie-efficiëntie: het bespaart niet alleen energie, maar biedt ook een strakke, moderne uitstraling. Verwacht dat het in 2024 steeds populairder wordt, omdat het oogbelasting vermindert en vriendelijker is voor de batterijduur van mobiele gebruikers.

  • Micro-interacties zijn subtiele animaties die reageren op de acties van een gebruiker. Ze verbeteren de gebruikerservaring door visuele aanwijzingen te bieden en zo de interactiviteit van een website te verbeteren.

  • Dynamisch vertellen: Websites zullen steeds vaker verteltechnieken aannemen die gebruikers door een verhaal leiden. Deze aanpak helpt bezoekers te betrekken en houdt ze geïnteresseerd in de inhoud.

What’s out? ✈️

 

  • Te complexe navigatie: De trend van ingewikkelde en gecompliceerde navigatiemenu’s is aan het vervagen. Gebruikers verwachten een gemakkelijke en intuïtieve ervaring, dus eenvoudigere navigatiestructuren zijn in.

  • Opdringerige pop-ups: Pop-ups die de inhoud belemmeren en de gebruikerservaring verstoren, worden minder populair. Gebruikers geven de voorkeur aan niet-invasieve manieren om hun aandacht te trekken of informatie te verzamelen.

  • Trage laadtijden: Langzaam ladende websites frustreren gebruikers. Het optimaliseren voor snelheid is een must, en zware, ongeoptimaliseerde afbeeldingen of code worden achterwegen gelaten.

  • Overmatig gebruik van stockfoto’s: Authenticiteit is het sleutelwoord. Een overmatig gebruik van generieke stockfoto’s kan je website onpersoonlijk doen lijken. Lees hierover het artikel: De juiste foto’s op je website

  • Overdreven opzichtige effecten kunnen afleidend zijn en de website vertragen. In 2024 krijgen subtiliteit en doelgerichte animaties de voorkeur.

Het is duidelijk dat eenvoud, snelheid en gebruiksvriendelijkheid de leidende principes zullen zijn in het webdesignlandschap.

Om in 2024 voorop te blijven lopen, zullen we deze trends in je website opnemen om een uitzonderlijke web-ervaring te bieden en een blijvende indruk te maken in de digitale wereld.

I feel the heat!

Plan nu je online kennismaking met Studio Boiler.

Jij vertelt ons wat voor iets je juist zoekt, wij vertellen jou hoe we je wildste ideeën kunnen waarmaken. Na ons gesprek krijg je een vrijblijvende offerte.

Size Guide Hoodie
S
M
L
XL
2XL
A. Halve borst
52
55,5
59
62,5
66
B. Lichaamslengte
70
72
72
76
78