1001 · 
04/03/2022

De juiste foto’s op je website: 5 tips

camera

Foto’s op je website zijn zoals zout op je frietjes. Zonder smaakt het nergens naar. En te veel is eigenlijk nog erger. Maar wat is de perfecte hoeveelheid zout? Dat hangt af van persoon tot persoon. Met de hulp van de volgende 5 tips strooi je net genoeg met foto’s op jouw website. Op smaak van je bezoekers.

1. Bepaal het doel van je website
Als boekhouder zal jouw website vooral als informatiebron dienen. Daarmee overtuig je bezoekers van je expertise. De foto’s op je website dienen dus vooral als visuele afwisseling. Ontwerp je juwelen? Dan win je net klanten door je producten te showen. Bied je als vakman vooral diensten aan? Met beeldmateriaal van je realisaties toon je klanten wat je in je mars hebt. Hoeveel foto’s je gebruikt, hangt dus af van je aanbod en het doel van je website.

2. Kies foto’s die jouw boodschap versterken
Tekst en beeldmateriaal vormen een tandem op je website. Tenminste, als ze op elkaar afgestemd zijn. Alleen zo blijft je boodschap langer hangen bij je bezoekers.

Bestaat jouw website uit meerdere pagina’s? Kies dan foto’s in functie van de inhoud. Bijvoorbeeld:

Advicegroup
Advicegroup
  • homepagina: versterk je missie en visie met enkele welgekozen foto’s van je onderneming, jezelf of je aanbod.
  • diensten- en productenpagina: strooi overvloedig met goede foto’s van je producten. Bied je alleen diensten aan? Plaats dan foto’s van jouw realisaties.
  • contactpagina: een foto van jouw medewerkers verkleint de drempel om contact op te nemen. Vermijd de drang om een stockfoto van een mooie dame met een tandpastaglimlach te gebruiken. Niemand trapt daarin.
  • over ons-pagina: de focus ligt hier op jouw onderneming, jezelf of je team. Stem hierop je beeldmateriaal af.

3. Gebruik stockfoto’s alleen om sfeer te creëren
Stockfoto’s kun je op verschillende websites downloaden, al dan niet betalend. Je hoeft dus niet voor elk kiekje een fotograaf onder de arm te nemen. Al is er wel één groot nadeel: stockfoto’s zijn onpersoonlijk. Ze vertellen niet jouw verhaal en laten een wat wrange smaak na bij je bezoekers.

Wanneer kun je wel stockfoto’s gebruiken? Als je een bepaalde sfeer wilt scheppen. Zoals bij een blog. Let er wel op dat je foto’s kiest die jouw tekst versterken.

Tip: gebruik eigen (professionele) foto’s voor de belangrijkste pagina’s van je website.

4. Selecteer het type foto in de stijl van je onderneming
Elke onderneming ademt een bepaalde sfeer. Dat uit zich in de huisstijl en in de communicatie met de klant. Dynamisch of statisch, kleurrijk of strak, persoonlijk of zakelijk? Zorg dat jouw beeldmateriaal in lijn ligt met de uitstraling van je bedrijf. Zo bouw je een herkenbaar merk uit én trek je de juiste doelgroep aan.

kegels-juwelier
kegels-juwelier

5. Zet in op menselijke foto’s
Betrek je bezoekers bij jouw onderneming door je medewerkers in de schijnwerpers te zetten. Zo verklein je de drempel om contact op te nemen. Je hoeft heus niet van iedereen een profielfoto te plaatsen. Deel dus gerust foto’s van jouw prachtige kantoor of moderne productieruimte mét je medewerkers aan het werk.

Conclusie: tekst en foto’s versterken elkaar. Waarbij tekst vertelt waarom jouw onderneming de beste keuze is. En beeld het juiste gevoel schept.

Wil je ook graag foto’s gebruiken op je website? Maar weet je niet goed hoe je dat aanpakt? Neem contact met ons op en wij zoeken het beeldmateriaal uit dat perfect bij jouw boodschap past.

Een volledige website laten maken?

I feel the heat!

Plan nu je online kennismaking met Studio Boiler.

Jij vertelt ons wat voor iets je juist zoekt, wij vertellen jou hoe we je wildste ideeën kunnen waarmaken. Na ons gesprek krijg je een vrijblijvende offerte.

Size Guide Hoodie
S
M
L
XL
2XL
A. Halve borst
52
55,5
59
62,5
66
B. Lichaamslengte
70
72
72
76
78