Grafisch ontwerp

Krachtig visueel communiceren

Jouw merkidentiteit stijlvol en krachtig communiceren? Studio Boiler is de grafisch ontwerper van jouw dromen. Van een visitekaartje tot een affiche, van een brochure tot een landingspagina, van een Kerstkaart tot een wagenpark. Wij maken het grafisch design waarmee jij opvalt.

Met een straf ontwerp zetten we jouw boodschap of merk in de kijker. Professioneel maar ook persoonlijk, niet te veel maar ook niet te weinig. Samen gaan we op zoek naar de perfecte balans tussen vorm en inhoud. Zo bereiken we een ijzersterk visueel design dat je identiteit versterkt.

Al wel een idee maar nog geen vorm?

Wat houdt grafisch ontwerp in?

Grafisch ontwerp is het visueel uitwerken van ideeën voor verschillende media, zowel print als online. De grafisch ontwerper is daarbij verantwoordelijke voor onder meer de lay-out, de typografie, het beeldmateriaal en het kleurgebruik. Grafisch design vraagt dan ook een combinatie van artistieke creativiteit en technische expertise.

Enkele toepassingen van grafisch ontwerp waarvoor je bij Studio Boiler terecht kunt:

 • visitekaartjes
 • brochures
 • jaarverslagen
 • advertenties
 • affiches
 • beursbanners
 • Kerstkaarten
 • carwrappings
 • landingspagina’s

Waarom grafisch ontwerp belangrijk is

Grafisch ontwerp is belangrijk omdat het jouw doelpubliek aantrekt en converteert tot klanten. Noem een wereldberoemd merk op en de kans is groot dat mensen eerst aan hun logo of advertenties denken. Pas in tweede instantie volgt de associatie met de producten of diensten die het merk aanbiedt.

Grafisch ontwerp is essentieel om jouw merkidentiteit te communiceren naar jouw doelpubliek, maar ook hierom:

Eerste indruk

teksten wekken pas gevoelens op als je ze leest, grafisch ontwerp maakt een instant impression.

Herkenbaarheid

grafisch ontwerp legt de missing link tussen jouw merkidentiteit en jouw doelpubliek.

Eenheid

je medewerkers krijgen een hechtere band met je bedrijf als ze zich herkennen in je grafisch ontwerp.

Professionaliteit

een sterk logo, een straffe brochure of een sensationele affiche straalt positief af op jouw onderneming.

Onderscheidend

ook al lever je ongeveer dezelfde producten of diensten, met grafisch design maak jij het verschil met je concurrenten.

Waarop letten bij grafisch ontwerp?

Je visuele designs zijn een belangrijk onderdeel van de marketing van je bedrijf of organisatie. Ze verdienen dan ook alle aandacht. Maar waar moet je zeker aan denken?

Heating up your brand:
De Studio Boiler Flow

Van wilde ideeën naar concrete uitwerking, binnen de deadlines. Dat lukt ons keer op keer dankzij de Studio Boiler Flow. Ontdek in welke 4 stappen we ook jouw branding aanpakken. En lees nog meer over onze aanpak.

Studio boiler babbel stap 1

Boilerbabbel

Wat is je verhaal? Wie ben jij, wat doe je, wat wil je uitstralen? We maken kennis met elkaar, na ons gesprek ontvang je een offerte op maat.
01
Studio boiler babbel stap 1
Studio Boiler babbel stap 3

Let’s talk design

Na jouw goedkeuring van onze offerte vuren wij onze computers aan. Jouw grafisch ontwerp begint met een kleine vonk en eindigt met een afgewerkt totaalproduct.
02
Studio Boiler babbel stap 3
Studio Boiler babbel stap 2

Communication is key

Niet helemaal tevreden met ons eerste voorstel? Geen nood, we verwerken graag jouw feedback. Na twee aanpassingsrondes staat jouw grafisch ontwerp volledig op punt.
03
Studio Boiler babbel stap 2

Uitrollen maar

Visitekaartjes die mee gaan naar een netwerkevent of de nieuwe wrapping van je wagenpark voorstellen aan de pers? Ons grafisch design houdt van de aandacht. Zeker als die vooral naar jouw merk gaat.
04

Jouw grafisch ontwerp, gemaakt
door Studio Boiler

Een super bereikbaar grafisch bureau waar je terecht kunt voor elke opdracht, met als resultaat topkwaliteit binnen de deadline? Check, check en dubbelcheck! Bij Studio Boiler staan vlotte communicatie, technische en creatieve kennis en respect voor afspraken en deadlines bovenaan de prioriteitenlijst. Dit zijn de redenen waarom onze klanten zo graag met ons samenwerken.

01/06

Vlotte communicatie

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, maar dat betekent niet dat we alleen emoji’s sturen. Op jouw vragen mag je dan ook een snel en duidelijk antwoord verwachten. Geen reactie binnen de 3 dagen? Klop even aan, want dan is er waarschijnlijk iets serieus mis.

02/06

Duidelijke flow

Let’s go with the Studio Boiler Flow! Jouw garantie op het snelste traject van briefing tot design. Bovendien helpt het ons om in te schatten hoeveel tijd we voorzien voor jouw nieuwe ontwerp.

03/06

Deadline = deadline

Dus leveren we altijd op tijd. Soms zelfs wat vroeger. Daarbij helpt onze heldere Studio Boiler Flow. Jij rekent op een grafisch ontwerper die als een echte atleet snel schakelt en kort op de bal speelt.

04/06

Design first

Eentje waarvan je al overtuigd bent door de voorbeelden die je hierboven voorbij zag glijden. Of waarvan je overtuigd wordt door onze voorstellen voor jouw grafisch design. Vonken gegarandeerd!

05/06

Betrouwbare partners

Zelfs grafische supermannen en -vrouwen kunnen niet alles. Knallende copy of flitsende foto’s nodig voor jouw visueel ontwerp? Dan schakelen we onze fotografen en copywriters in. Onze focus blijft zo volledig op het design.

06/06

Technische kennis

Een werkman is niets zonder zijn gereedschap. Onze grafisch ontwerpers hebben niet alleen oog voor schoonheid, maar ook voor de laatste technologie. Zo leveren we jou perfect drukklare bestanden aan. Op vraag zorgen we voor de productie van grafische ontwerpen bij de beste partij.

Heel wat klanten gingen je voor…

… want goede reviews zijn als een lopend vuurtje

Kookpunt van enthousiasme bereikt?

Ondertussen besef je het zelf ook wel: Studio Boiler is de grafisch ontwerper die jij zoekt. Tijd dus voor een Boilerbabbel!

We plannen samen een vrijblijvende online kennismaking in. Zo weten wij wat jij zoekt en weet jij wie wij zijn. Je hoort ook meteen hoe we jouw wild idee vertalen naar een grafisch ontwerp.

Na onze babbel ontvang je een vrijblijvende offerte voor jouw grafisch design op maat. Enkel jouw goedkeuring ontbreekt nog om ons aan de slag te zetten.

Wat doet een grafisch ontwerper?

Een grafisch ontwerper vertaalt de ideeën van klanten naar visuele communicatie. Daarvoor combineert hij artistieke creativiteit en technische expertise. Een grafisch designer heeft dan ook gevoel voor kleuren en vormen en oog voor detail en voor het geheel.
Daarnaast is hij vertrouwd met verschillende grafische programma’s. DTP of desktop publishing, het bewerken van tekst en beeld op de computer, heeft dan ook geen enkel geheim voor hem. Het resultaat van zijn werk is een drukklaar bestand, waarmee de drukkerij een afgewerkt product aflevert, of een digitaal bestand, dat zijn klant online inzet.

De term ‘graphic design’ is al meer dan 100 jaar oud. Aan het begin van de 20ste eeuw was de schrijver, illustrator, vormgever, typograaf en drukker meestal één en dezelfde persoon. Daarna ontwikkelden al deze beroepen zich tot een specialisme.
In principe creëert een grafisch ontwerper of designer nieuwe concepten. Die worden vervolgens uitgevoerd door een grafisch vormgever. In de praktijk is er vandaag geen verschil meer tussen beide beroepen. Een grafisch ontwerper noemt zichzelf grafisch vormgever en omgekeerd.

De kosten voor grafisch ontwerp hangen vooral af van de opdracht. Hou rekening met volgende factoren:

 • Opleiding en ervaring: bij een nieuwkomer neem je een risico, een ervaren rot kost je allicht meer – welke je kiest, beslis jij.
 • Grootte: een visitekaartje of een carwrap? We besteden evenveel aandacht aan de opmaak, de details en de afwerking, maar een grotere opdracht kost natuurlijk meer.
 • Deadlines: vandaag een ontwerp aanvragen dat gisteren klaar moest zijn, is lastig. Morgen is haalbaarder, maar dan leveren we wel een inspanning.
  Hoeveel jouw grafisch design kost, laten we tot in het detail weten na ons eerste gesprek. Je ontvangt namelijk zo snel mogelijk een offerte op maat. Get in touch en boek een meeting.

Grafisch ontwerper: jouw ijzersterk visueel design op maat

Branding is meer dan een logo. Bij Studio Boiler krijg je de visuele identiteit die vertelt waarvoor je merk staat en wat je doet. Vraag nu je gesprek aan.
Size Guide Hoodie
S
M
L
XL
2XL
A. Halve borst
52
55,5
59
62,5
66
B. Lichaamslengte
70
72
72
76
78