1010 · 
07/03/2022

Een webshop met WooCommerce

WooCommerce
Je eigen website met webshop? Het kan! Wij bouwen en onderhouden jouw WordPress website met een volledig op maat gemaakte webshop. Maar hoe bouw je nu een verkopende webshop? En waarom gebruiken we het liefst WooCommerce? Lees het in deze blog!

The WORD is out!

WordPress is een open-source Content Management System (CMS). Het systeem is heel eenvoudig in gebruik en maakt het je mogelijk om zelf heel efficiënt je website te beheren. Voor jouw webshop werken we het liefst met WooCommerce. Het is een webshop plugin voor WordPress. Met deze plugin kunnen we je webshop perfect integreren in de rest van je website. Tot op de dag van vandaag is WooCommers één van de meest populaire webshop systemen.

The W(hy) in WooCommers

Er is een hele goede reden waarom WooCommers het meest boiling hot systeem op de webshop-markt is. Als we gaan kijken naar de gegevens van Built With, zien we dat het huidige marktaandeel van WooCommerce (in maart 2022) 28% is van de top 1 miljoen webshops. Shopify (21%) en Magento (8%) hinken als concurrenten toch wat achterop.

WooCommers werd gelanceerd in 2011 en werd al snel razend populair. Weet je waarom? Het is snel, eenvoudig, gebruiksvriendelijk én (net zoals WordPress) GRATIS. In 2015 besloot Automattic (het bedrijf achter WordPress) om de ontwikkeling van WooCommerce over te nemen. Dat bewijst des te meer dat WooCommerce de beste keuze is om van je WordPress website een webshop te maken.

Betaalmogelijkheden

In WooCommers zijn er verschillende betaalmogelijkheden. Wij raden je Mollie aan. Het is een Payment Service Provider, een bedrijf dat ervoor zorgt dat jouw webshop transacties kan ontvangen. Je kunt ze zien als een tussenpersoon: zij zorgen ervoor dat het geld van jouw klanten veilig van hun bank naar jouw webshop gaat. Met Mollie kun je allerlei soorten betaalmogelijkheden aanbieden in jouw webshop. Denk daarbij aan Bancontact, Mastercard, PayPal en de betaalknop van KBC en Belfius. Er zijn geen vaste of abonnementskosten aan verbonden. Je betaald per transactie.

Verzendingsmogelijkheden

Je kan op verschillende manieren pakjes verzenden. Wij raden MyParcel aan aan onze klanten. Zij werken samen met Bpost, DPD en PostNL. Door de koppeling met MyParcel worden verzendlabels automatisch aangemaakt. Deze kan je op de zending plakken en afgeven bij één van de 2300 bpost servicepunten, 800 DPD parcelshops of 400 PostNL-punten. Je klanten worden via email op de hoogte gehouden over hun verzending. Zo kunnen zij door middel van de tracking gegevens zien waar hun pakketje zich bevindt. MyParcel werkt niet met instapkosten of abonnementskosten. Sterker nog, je hoeft geen enkele investering te doen om direct met MyParcel van start te kunnen gaan.

myparcel_be
Extensions

Extensies

WooCommerce is vanaf de start heel uitgebreid:

  • Product-categorieën, -tags en -eigenschappen
  • Verschillende verzendopties
  • Belastingen (op basis van het verzendadres van je klant)
  • Klant accounts of afrekenen als gast
  • Product beoordelingen en reviews
  • E-mail notificaties
  • Kortingsbonnen

Maar er kan nog zoveel meer! Door WooCommerce uit te breiden met extra extensies kan je nog heel wat extra diensten aanbieden. Denk daarbij aan: abonnementen, boekingen, pre-orders,… Let op! Deze uitbreidingen zijn vaak wel betalend.

Wil jij je eigen website met webshop? Wil je een eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem? En wil je zo snel mogelijk online verkopen? Wij helpen je verder met een oplossing op maat van jouw wensen.

I feel the heat!

Plan nu je online kennismaking met Studio Boiler.

Jij vertelt ons wat voor iets je juist zoekt, wij vertellen jou hoe we je wildste ideeën kunnen waarmaken. Na ons gesprek krijg je een vrijblijvende offerte.

Size Guide Hoodie
S
M
L
XL
2XL
A. Halve borst
52
55,5
59
62,5
66
B. Lichaamslengte
70
72
72
76
78

We serve cookies

Please, accept these treats to continue enjoying our site.